Treeniliikkeet

Treenasitpa sitten kotona tai kuntosalilla, koostuu treeniohjelma aina erilaisista treeniliikkeistä.

Käytännössä treeniliikkeet voidaan jakaa kahteen ryhmään, moninivelliikkeisiin ja eristäviin liikkeisiin.

Moninivelliikkeet (kuten penkkipunnerrus, maastaveto ja kyykky) kohdistustuvat useaan lihakseen samanaikaisesti ja ne olisi hyvä sijoittaa treenin alkuun.

Eristävät treeniliikkeet (kuten hauiskääntö tai vipunostot) kohdistuvat sen sijaan vain yhteen lihasryhmään kerralla. Nämä treeniliikkeet tulisi suorittaa treenin lopussa, moninivelliikeiden jälkeen

Treeniliike hakemisto

Kokosimme suosituimpia treeniliikkeitä ja kirjoitimme niille suoritusohjeet videoineen. Näiden ohjeiden avulla voit suorittaa liikkeet oikeaoppisesti ja turvallisesti.

Voidaanko treeniohjelman treeniliikkeitä korvata muilla variaatioilla?

Silloin tällöin treeniohjelma sisältää treeniliikkeitä, joita ei pysty suorittamaan esimerkiksi kuntosalilta puuttuvan laitteen tai aikaisemman loukkaantumisen takia.

Onneksi lihaksia voidaan helposti treenata usealla eri liikkeellä. Kokosimme vaihtoehtoiset treeniliikkeet -listan, josta löytyy vaihtoehdot yleisimmille treeniliikkeille.

Miten varmistan, että suoritan treeniliikkeet oikein?

Tehokkaan treenin ja turvallisuuden kannalta on erittäin tärkeää, että treeniliikkeet suoritetaan oikeaoppisesti. Huonolla tekniikalla suoritetut treeniliikkeet saattavat helposti johtaa loukkaantumiseen.

Jos olet epävarma treeniliikkeiden suorittamisessa, voi olla järkevää palkata personal trainer opastamaan alkuun, muutamalle ensimmäiselle treenikerralle.