Parhaat kotitreeni välineet 2022

Haluatko päästä kuntoon, mutta aika ei riitä kuntosalille?

Markkinoilta löytyy nykypäivänä laadukkaita kotitreenivälineitä, joiden avulla saat kotitreenistä entistä tehokkaamman!

Tässä artikkelissa esittelyssä parhaat kotitreeni välineet sekä niiden hyödyt.

Jos haluat päästä kuntoon treenaamalla mukavasti omassa olohuoneessa, jatka lukemista.

Miksi kannattaa ostaa kotitreeni välineitä?

Moni kotitreeni tehdään tavallisesti vain kehonpainolla, jolloin treenissä tehtävät treeniliikkeet ovat rajallisia.

Jo muutama kotitreeni väline, kuten käsipainot tai vastuskuminauhojat mahdollistavat varsin laajan määrän erilaisia treeniliikkeitä

Siksi kotiharjoittelulaitteet voivat olla hyvä investointi terveyden ja kunnon kannalta.

Jos kotonasi on tilaa, investoimalla muutamaan laadukkaaseen kotitreeni välineeseet voit säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Kuntosalijäsenyys on varsin kallis kuukausittainen menoero, mutta kotiin ostettavat kuntovälineet ovat lähes ikuisia, eikä niiden arvo juuri laske.

Parhaat kotitreeni välineet

Markkinoilla on monia erilaisia kotitreeni välineitä, mutta tässä on muutamia suosituimpia:

Vastuskuminauhat – edullinen ja monipuolinen väline

Vastuskuminauhat ovat yksi monipuolisimmista kotitreeni välineistä. Ne ovat suhteellisen edullisia, ja ne vievät hyvin vähän tilaa kotonasi.

Lisäksi niitä voidaan käyttää monenlaisiin harjoituksiin, kuten kyykkyihin, hauiskääntöihin, penkkipunnerruksiin ja jopa ryhdin parantamiseen.

Yksi vastuskuminauhojen käytön tärkeimmistä eduista on se, että niiden avulla voit säätää vaikeustasoa. Jos olet esimerkiksi aloittelija, voit käyttää nauhaa, jossa on vähemmän vastusta, kun taas kokeneemmat kuntoilijat voivat käyttää nauhaa, jossa on enemmän vastusta.

Kahvakuulat

Kahvakuulat on toinen kotiharjoitteluväline, jonka suosio on kasvanut viime vuosina. Ne on tyypillisesti valmistettu valuraudasta, ja ne muistuttavat tykinkuulaa, jossa on kahva.

Kahvkaluulia voidaan käyttää monenlaisiin harjoituksiin, kuten kyykkyihin, askelkyykkyihin, hauistreeniin, ojentajatreeniin ja jopa penkkipunnerrukseen. Koko kehon läpikäyvä kahvakuulatreeni vaatii ainoastaan yhden kahvakuulan.

Yksi kahvakuulien käytön tärkeimmistä eduista on se, että ne ovat suhteellisen pieniä ja helppo säilyttää, kun niitä ei käytetä

Niitä voivat myös käyttää kaikentasoiset ihmiset, joten ne ovat erinomainen vaihtoehto aloittelijoille.

Jos aiot ostaa vain yhden kahvakuulan, naisena kannattaa ostaa 8 kilon versio ja miehenä 16 kilon kahvakuula.

Säädettävä käsipainosarja

Säädettävät käsipainosarja ovat erinomainen vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat vaihdella harjoituksissaan käyttämänsä painon määrää.

Ne ovat myös hyvä vaihtoehton jos kotona ei ole paljon tilaa, sillä ne vievät vähemmän tilaa kuin perinteiset käsipainot

Säädettävät käsipainot sisältävät yleensä tangon, ja eri painoisia levypainoja, joita voit oman mielen mukaan lisätä tankoon.

Kun ostat käsipainoja, valitse sellainen, jossa on valurautaiset levypainot. Ne ovat käytönnössä ikuisia ja niiden arvo ei käytännössä laske. Vinyylipainot ovat taas halvempia, mutta ne hajoavat helpommin sekä vievät runsaasti tilaa.

TRX remmit

TRX remmit koostuvat kahdesta hihnasta, jotka kiinnitetään tukevaan esineeseen, kuten ovenkarmiin tai puun oksaan.

TRX remmeillä voidaan harjoitella useita eri liikkeitä hyödyntäen kehonpainoa. Parhaiten ne soveltuvat kuitenkin selän treenaamiseen.

Pilatesrullat – Hierontaan ja palautumiseen

Pilatesrullat tai ”foamrollerit” ovat kotitreeni väline, joita käytetään mm. lihashuoltoon ja lämmittelyyn. Ne on valmistettu kiinteästä vaahtomuovista, ja niitä on saatavana eri kokoisina ja muotoisina.

Tutkimusten mukaan pilatestulla auttaa poistamaan treenin jälkeistä lihaskipua sekä lihasjumeja.

Kun hankit vaahtomuovirullan, varmista, että hankit sellaisen, jossa on kuvioitu pinta. Tämä auttaa hieromaan lihaksia, kun rullaat niitä.

Jumppapallot

Jumppallo on täytetty kumipallo, jota käytetään harjoituksiin. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi penkin korvikkeena painoharjoittelussa.

Jumppapalloja on saatavana eri kokoisina käyttäjän pituuden mukaan. Niitä on saatavana myös useissa eri väreissä.

Jumppapalloja voidaan käyttää monissa eri voimaharjoitteissa tai tasapainon sekä ryhdin parantamiseen.

Jumppallojen suurin haitta on se, että ne saattavat viedä runsaasti tilaa.

Juoksumatot

Juoksumatot ovat yksi suosituimmista kotiharjoittelulaitteista ja hyvästä syystä

Ne ovat erinomainen valinta ihmisille, jotka haluavat kävellä, sillä ne tarjoavat sileän ja mukavan pinnan, jolla kävellä. Niiden avulla voit myös säätää harjoittelun nopeutta ja intensiteettiä, mikä on tärkeää aloittelijoille.

Juoksumatot ovat myös hyvä valinta ihmisille, jotka haluavat laihtua tai parantaa sydän- ja verisuoniterveyttään

Juoksumatot voivat kuitenkin olla kalliita, joten on tärkeää tutkia asiaa ennen ostoa.

Kuntopyörät

Kuntopyörät ovat toinen suosittu kotiharjoitteluväline. Ne ovat hyvä valinta ihmisille, jotka haluavat parantaa sydän- ja verisuoniterveyttään tai laihduttaa, sillä niiden avulla voit säätää harjoittelun intensiteettiä ja nopeutta.

Kuten juoksumatot, myös kuntopyörät voivat kuitenkin olla kalliita, joten on tärkeää tutkia asiaa ennen ostoa. Huomioon kannattaa ottaa muun muassa pyörän koko, sen tarjoama vastus ja istuimen mukavuus.

Jätä kommentti