Ketodieetti kokemuksia – Lukijamme kertovat

Lukijoidemme kokemusten perusteella Ketodieetti on varsin tehokas tapa polttaa ylimääräistä rasvaa ja pudottaa painoa – Jopa ilman nälkää.

Tässä kirjoituksessa lukijoiden ketodieetti kokemuksia, jotka toivottavasti inspiroivat myös sinua aloittamaan tai jatkamaan ketogeenisen ruokavalion noudattamista

Ensimmäiset päivät ovat hankalimmat

Monien kokemusten perusteella ketodieettiä aloittaessa, ensimmäiset päivät tai viikot ovat kaikista haastavimmat. Eikä varmasti ihme, sillä keho joutuu muuttamaan energianlähteen glukoosista rasvaan varmistaakseen riittävän energiansaannin.

Onneksi yleisimmät ketodieetti haitat ilmenevät ensimmäisellä viikolla ja helpottavat nopeasti.

Myös ketodieetti kokemusten perusteella haitat ja sivuoireet helpottavat jo heti ensimmäisen viikon jälkeen, jolloin olo alkaa taas tuntua mahtavalta ja painonpudotus lasten leikiltä.

Ketovalmennus on usein rahan haaskausta

Ketovalmennus saattaa luvata helppoja tuloksia ja nopeaa ravanpolttoa. Lukijoiden kokemusten perusteella moni ketovalmennus ei kuitenkaan ole oikeasti varsin asiantunteva.

Moni ketovalmennus tyrkyttää huonoja, omega-6 rasvahappoja sisältäviä kasvisrasvoja, kuten rypsiöljyä. Joissain kuuleman mukaan syödään jopa kaurapuuroa aamulla.

Moni uskookin, että paras tapa saada ketodieetillä pysyviä tuloksia, on käyttää itse runsaasti aikaa tämän ruokavalion opiskeluun.

Kaikki lisäravinteet eivät ole hyödyllisiä

Moni kertoi ostaneen useita lisäravinteita jo ennen ketogeenisen ruokavalion aloittamista, mutta luopuneensa niistä jo ensimmäisten kuukausien aikana.

Esimerkiksi Elektrolyyttijauhe saattaa lievittää alkuvaihessa ilmaantuvan ”ketoflunssan” oireita, mutta kun ketodieettiä on noudattanut jonkin aikaa, huomaa että elektrolyyttejä saa runsaasti myös ihan tavallisesta ruoasta – kunhan vain muistaa lisätä riittävästi suolaa.

Sen sijaan kookosöljy pysyy monien ketoilijoiden kauppalistalla. Se soveltuu mm. paistamiseen. Harva laihduttaja kuitenkaan käyttää sitä rasvakahviin ensimmäisten viikkojen jälkeen.

Yleisimmät virheet rasvan kanssa

Moni ketodieettiä aloittava tekee sen virheen, ettei rasvaa uskalleta käyttää tarpeeksi. Useiden kokemusten perusteella tämä johtaa usein myös ketodieetin lopettamiseen.

”Mikäli alkuvaiheessa energiaa ei saa tarpeeksi rasvasta, ketodieetin aloittaminen hankaloituu ja olo on varsin kurja ensimmäisillä viikoilla.” Yksi lukijamme kertoo

Paino saattaa tulla nopeasti takaisin

Moni kertoo, että heti ketodieetin lopetettua painoa alkaa tulla nopeasti takaisin. Tässä on kuitenkin yleinen harhaluulo, sillä takaisin tuleva paino ei ole niinkään rasvaa, vaan nestettä, jotka itseasiassa menetit ensimmäisen viikon aikana.

On hyvä pitää mielessä, että kun lopetat ketodieetin, painoa saattaa tulla 2-4 kiloa nopeastikin takaisin, riippuen siitä, syötkö plussakaloreita vai ylläpitokaloreita.

Pätkäpaastosta lähes poikkeuksetta hyötyä

Ketodieetti ja pätkäpaasto ovat tehokaksikko, jotka ehdottomasti täydentävät toisiaan! Useiden kokemusten perusteella myös ketodieetin noudattaminen on helpompaa, kun ruokailuikkuna rajataan lyhyeksi, esimerkiksi aamupalan skippaamalla.

Pätkäpaaston hyötyihin luketuu mm, matala asteisen tulehduksen poistaminen, nopeampi palautuminen urheilusuorituksista ja jopa lihasmassan menettämisen ehkäisy.

Ketodieetti kokemukset yhteenveto

Loppujen lopuksi, useiden kokemusten perusteella ketodieetti on tehokas tapa polttaa rasvaa. Se myös saattaa aluksi tuntua yllättävän rajoittavalta, mutta huomaat varamsti nopeasti, että ketodieettillä itseasiassa pystyy syömään runsaasti erilaisia ruokia ja myös ketoherkkuja!

Moni kertoo, että aikaa jatkaa myös ketodieetin jälkeen tavallista niukemmilla hiilihydraateilla tai rajoittamalla hiilihydraattien syöntiä vain iltaan. Tällekin ruokavaliolla on nimi, se on metflex – metabolinen joustavuus.

Jätä kommentti